2014 Glastonbury, U.K. 

Chalice Well & Gardens

Vi liker å oppsøke byer som er litt anderledes og Glastonbury er definitivt en slik by. En spennende, liten og gammel by i Somerset i England. Byen har mange flotte historiske bygg, koselige små gater og smug, med små butikker av spirituell karakter, og koselige restauranter med vegansk og vegetariansk mat. 

Her ligger også en fantastisk liten plass som heter "Chalice Well" . Dette stedet er bygget opp rundt en naturlig brønn, og denne brønnen sies å ha hatt rennende vann i nærmere 2.000 år, uten å ha tørket ut under selv de verste tørkeperiodene gjennom historien. Vannet fra brønnen sies å være helende, og folk fra hele verden kommer for å drikke av vannet og nyte den utrolige hagen som er bygget opp rundt brønnen. Stedet, som er organisert som en ideell stiftelse, har et "hotell", hvor det er mulig å overnatte med tilgang til hagen døgnet rundt, ellers er det faste åpningstider for dagsbesøkende. Det er ikke så lett å overnatte på "hotellet" på denne lille himmelske plassen, for du må først bli "Companion", og selv om du er medlem er det ofte fullbooket måneder frem i tid, spesielt i ferier og høytider. Men det er så verdt det når du endelig får plass. Stedet bærer symbolet Versica Pisces. 

 

I 2001 fikk Chalise Well tittelen World Peace Garden, og henviser til at stedet er å regne for et hellig og fredsskapende sted. 

Glastonbury

 

Historisk så var angelsaksiske Centwine, konge av Wessex i 676686, den første beskytter av klosteret Glastonbury Abbey som kom til å dominere byen de neste 700 årene. Som et av de fremste og viktigste klostre i England, var det lokaliseringen av Edmund Jernsides kroning i 1016. Mange av de eldste bevarte bygningene i byen, inkludert Tribunal, George Hotel og vertshuset Pilgrims' Inn og Somerset Rural Life Museum, som er basert i en gammel tiendelåve, er tilknyttet klosteret. Kirken for Johannes Døperen er datert til 1400-tallet. Byen ble et senter for handel, noe som førte til reisningen av markedskors, konstruksjonen av Glastonburykanalen, og Glastonbury Street jernbanestasjon, den største stasjonen langs den opprinnelige Somerset and Dorset Joint Railway.

Glastonbury har blitt beskrevet som et New age-samfunn. Stedet er kjent for myter og legender knyttet til Glastonbury TorJosef fra ArimateaDen hellige gral, og kong Arthur. Det har blitt hevdet at Josef kom til Glastonbury og stakk staven sin ned i bakken og derfra vokste det opp en form for hagtorn kalt Glastonbury Thorn. Landskapet rundt byen har blitt hevdet å representere zodiaken (dyrekretsen).

Siden 1981 arrangeres det årlig en Glastonburyfestival som varer i 5 dager, spekket med musikk, dans og kultur. Det er en meget kjent festival som tiltrekker folk fra hele verden.