2015 Jorden rundt 

Jorden rundt reisen gjorde noe med oss! Vi lærte mye om oss selv og verden vi lever i. Ikke bare om folk og steder men hvordan vi lever våre liv. Vi reiste ut med en tilstedeværelse i hodet og kom hjem med en tilstedeværelse i hjertet. Det er en reise på kun 40cm men endret totalt livene våre slik vi nå lever de.

Vi var ganske stresset når vi startet på turen vår. Vel vitende at vi nå hadde 1 år fri til å reise skulle det likevel vise seg at det tok ta ca 5 uker før vi følte at alt stress hadde forlatt kroppen. Det var overraskende lenge men også veldig lærerrikt. 

Vår reise gikk Østover .... hele tiden ;-) Vi begynte i India, så videre til Nepal - Vietnam - Kambodsja - Malaysia - Thailand - Indonesia - Singapore - Canada - Mexico - USA - Italia og så hjem.

Vi opplevde østen og vesten som to helt forskjellige verdener. I Østen hadde folk tilsynelatende stor fokus på indre verdier mens i Vesten var det tilsynelatende mer fokusert på de ytre verdier. Selv om dette kan høres ut som en generalisering av folk så er dette ikke meningen. Utsagnet er mer rettet mot religion, historie etc. Likevel virket det som om begge sider ønsker litt mer av den andre. Det er ikke FY-FY å ha noen materielle verdier og heller ikke å ha kontakt med sitt indre. Harmonien ligger i balansen mellom disse verdiene.

Vi innså på reisen at vi trengte noen materielle verdier men at vi eide så mye at det "tynget" oss. Vi lagde derfor en liste over det vi ønsket å beholde og ev noen nye ting vi ønsket å erverve. Det resulterte i at vi nå eier førre ting men alt vi eier er vi glad i. Likevel har vi ingen avhengighet til tingene våre og derfor ingen redsel for å miste de. Våre eiendeler er til nytte og glede nå men kan enkelt byttes ut med noe annet om det skulle være nødvendig eller ønskelig på et senere tidspunkt.

Vi har også lært oss å slutte å planlegge for mye, og velger å leve livet i full tillit til at vi både opplever og får det vi trenger, når vi trenger det. Dette gir oss en trygghet og frihet uten like. Nå bruker vi tiden på de og det som virkelig betyr noe for oss helt uten forbehold.