2018 Minihus på Kreta

Vår drøm var å finne et lite hus på Kreta. En gang i fremtiden. Men plutselig var det der. På en av våre turer til denne fantastiske øyen, fant vi minihuset vårt. Ca 30 min kjøring fra Chania flyplass ligger sommerbyen Almyrida og tettstedet Plaka. 

Minihuset vårt i Plaka er et 2 etasjers duplex på hele 49m2. Tomten er på totalt 150m2.

Foran huset er det en parkeringsplass og terrasse. Inne i huset er det et åpent kjøkken med stue og spisestue. Rett gjennom stuen og ut i første etasje ligger det en terrasse med trapp ned til en liten hage. Det er også et bad i første etasje. I andre etasje er det et soverom med wc og direkte utgang til en terrasse.

Det er ca 10 min. gange til stranden i Almyrida med mange små tavernaer, små hoteller og butikker. Rundt oss her i Plaka har vi et 10-talls små lokale restauranter og 2 nærbutikker. Dette er virkelig et sted fylt med ro og skjønnhet. Å være her er som å være i en konstant meditative tilstand. Maten er produsert av lokale bønder og likeså olivenoljen og vinen. Alt er så rikt på både farge og smak. Dette er hva vi har drømt om. "Slow living" på alle måter.

 

Vi har gjort mange endringer siden vi kjøpte minihuset i juli 2018 og det er fortsatt mere å gjøre, men vi har all tid i verden å gjøre det på. Her er det ingenting som haster.