2017 Minihus #1 i Holmsbu

Vi kjøpte en tomt for å bygge et minihus innenfor en radius av 1 times kjøring til Bærum/Oslo hvor familien bor. På vår reise rundt jorden tegnet vi ferdig et minihus som inneholdt alt vi trengte. Det ble på kun 36 m2 indre mål (44m2 ytre mål). Dette var et pilotprosjekt og vi ønsket å bygge hele huset selv. Dette for å sjekke ut om det var mulig å bygge sitt eget hus i Norge. Huset er ferdigstilt og vi har bodd i huset siden 2017. Huset er delvis selvfinansiert og delvis belånt. Vi ønsket lån i en bank som delte våre verdier og valgte Norges etiske bank - Cultura Bank, 

Bilder og informasjon om prosjektets fremdrift ligger på BLOGGEN .

Se også hjemmesiden Havna 4 for mer informasjon. 

TOMTEN

Vi brukte god tid på å finne en tomt i Holmsbu med tanke på ønsket størrelse og pris og vi var veldig fornøyd når vi fant den. Tomten ligger 1 minutts gange fra idylliske Holmsbu sentrum med sine restauranter, småbutikker, kaféer, isbarer og båthavn.

Tomten ligger i lé i en terrasert skråning, med en liten bekk i front. Den er på ca 900m2 med gode solforhold.

PROSESSEN

I løpet av 2015/2016 brukte vi mye tid på å lære å bygge vårt eget hjem. Det er mange strenge lover, forskrifter og krav å sette seg inn i før vi starter prosjektet. Det føltes overveldende i begynnelsen og vi kunne ikke forstå hvorfor det skulle være så omfattende regelverk for å bygge et så lite hus ….. og vi forstår fremdeles ikke dette. Det skal likevel sies at det er en relativt ny trend i 2016 å bygge seg et minihus, men vi håper dette blir enklere i fremtiden. Vi ønsker likevel å nevne at selv om regelverket var omfattende så var kommunen veldig positive og hjelpsomme gjennom hele prosjektet og i mars 2017 sto huset ferdig og tillatelsen fra kommunen kom i posten.

MINIHUSET

Huset på 36m2 består av 1 oppholdsrom med åpen kjøkken- & stueløsning og sengeplasser på hems samt 1 bad og 1 bod (som følge av TEK 10 forskriftene). Vi har fått mye inspirasjon fra våre reiser og opphold i små hotelrom/leiligheter, bobiler og båter. Interiøret er multifunksjonelt, minimalistisk og harmonisk.

Huset krever lite fordi det er lite. Så enkelt er det! Begrenset med plass gjør at du kjøper færre TING og for å holde orden så må alle tingene har sin plass. Huset er lett å holde rent og krever lite vedlikehold. I tillegg varmes huset opp på et blunk.

Husets fasade er tiltenkt vertikale urtehager og takets helling er optimalt tilpasset et solcelleanlegg.