2015 - VW Westfalia California campervan (2002 mod.)

Vi elsker å reise, oppleve nye steder og komme i kontakt med nye mennesker, kulturer og utvide vår horisont.

Å reise med bil er en fin måte å få overblikk, se helheten i landskapet og undersøke området du besøker. På korte turer langt unna hjemstedet eller hjemlandet, er det derfor greit å leie en bil for formålet, men hva med turer til områder du vil utforske og bli en stund, er det andre alternativer som er fristende og formålstjenlige?

For oss ble det naturlig å prøve oss med bobil. Vi satt på Bali våren 2015, på vår jorden rundt reise, og fikk inderlig lyst å utforske vårt eget land. Norge er et langstrakt land med ????km fra sør til nord, og vi ønsket å utforske det i eget tempo, og dermed ble tanken på bobil født. Vi surfet på nettet, og siden vi er VW entusiaster, var det naturlig å se etter en slik. De som kom opp i søket var stort sett VW Westfalia, som er ombygde VW Multivan, og noen få Westfalia California «fullverdige» campere som har vært i produksjon siden 50-tallet fra VW T1 og frem til i dag med VW T6. Vi endte opp med en 2002 mod VW Multivan Westfalia weekend camper, og grunnen til at vi valgte akkurat den var at den så godt vedlikeholdt ut, så flott ut i svart og med V6 bensinmotor med automatgir. Bilen kjøpte vi usett (anbefales egentlig ikke, men vi satt tusenvis av kilometer borte… :) og fikk en venn til å hente den for oss. Vi gledet oss til å ta den nærmere i øyensyn, men det gikk ytterligere 2 måneder før vi kom hjem igjen til Norge. Vel hjemme tok vi en Norge rundt reise og storkoste oss i bilen. Det var magisk. 

Høsten 2017 ble «Black Magic» solgt grunnet arbeidet på og med mikrohusene våre og dermed liten tid til å bruke den til å reise rundt i.

Her følger bilder og informasjon om ombyggingen av bilen samt tilbakeblikk på flotte turer vi har hatt:

Mai 2015:

Vi var spente da vi hentet bilen hos vår venn, og det viste seg at den hadde noen mangler. Speil på førersiden, slitte vinterdekk, flatt batteri, noen bulker og merker i karosseriet. Selger ordnet nytt speil og batteri for oss, men dekkene holdt akkurat mm-dybden, så de måtte vi ta for egen regning. Vi dro av gårde nedover til Svelvikområdet for å treffe familien og overnattet for første gang selvfølgelig i bilen :) Siden bilen var en såkalt weekend camper, hadde den innsatt enkle, men funksjonelle moduler for vann, et lite gassbluss og skap for oppbevaring av personlige eiendeler og klær. Den er også utstyrt med et «Westfaliatak», dvs. et hevetak som gir full ståhøyde i deler av bilen, samt muligheter for overnatting for 2 personer. Benytter du deg av sengeplassen oppe i «telt»delen, unngår du å måtte gjøre om alt nede i bodelen når du skal sove. Det ble merkbart trangt å manøvrere 2 voksne personer når sengen skulle rees opp nede, og uten svingseter foran, ble det litt (for mye) styr. Etter som dagene gikk fant vi rytmen vår i bilen, og vi laget en liste over hva vi ønsket å ha i bilen. Listen inneholdt bl.a.; et lite toalett «Porta Potti», termomatter i vinduene foran, svingseter, og kjøleskap. Men så googlet vi litt på nettet og fant ut at et komplett California camper interiør ville virkelig endre hele opplevelsen av bilen. Problemet var bare at det ikke fantes noen slike til salgs i Norge.

Juni 2015:

Vi setter kursen nordover, med Nordkapp som mål. Bilen er utrolig herlig å kjøre og går som en klokke, kilometerne blir fort til mil. Vi har sett oss ut Icaravan i Tromsø, som ifølge nettsiden hadde både svingseter og termomatter på lager. Porta Potti kjøpte vi inn i Bergen, og det fungerer greit til sitt bruk. På vei innover mot Trondheim dukker utrolig nok ett California camper interiør opp på Finn.no. vi har fulgt med hver dag siden tanken ble sådd, og nå kunne vi få full uttelling, hvis vi klarte å få kontakt med selger før noen andre. Selger viste seg å være en hyggelig kar som drev og bygget om sin VW T4 syncro, til en Multivan med hevetak. Han hadde kjøpt inn en vraket T4 California camper fra midt på 90-tallet som donorbil, men trengte ikke interiøret, da han var på jakt etter den type interiør vi hadde. Dette var et skikkelig lykketreff, og vi avtalte nærmest en ren byttehandel. Litt spent, kun med litt håndverktøy møtte vi opp hos selger en regnfull formiddag i midten av juni. Vi undersøkte i bilmiljøet rundt omkring i området om det fantes en plass vi kunne leie for å gjøre ombyggingen. Det endte med at vi fikk stå på en kontainertomt der alle interiørdelene var lagret, og vi benyttet glimtene av oppholdsvær til å starte demonteringen av vårt interiør fra bak forsetene til bakluken. Bilen så stusselig ut om kvelden der den stod på campingplassen vi hadde leid oss inn på. Heldigvis kunne vi overnatte oppe i bilen, så vi fikk i alle fall en god natts søvn. Dagen etter ble en dag med kjøring til ulike steder for innkjøp av diverse skruer, bolter og karosserilim. På dag nummer 3 var vi klare for innmontering av det «nye» interiøret, og bortsett fra litt plunder med å få baksetet inn på de nymonterte skinnene i gulvet (grunnet en vaier som var røket inni strømpen og dermed ikke fungerte) gikk det hele fort og greit. Gråvannstanken ble montert inn i karosseriveggen på bilen, like bakom selve innredningen og er helt genialt. Resten var plug & play. Storfornøyd, men med litt smått igjen å fikse, ble det laget middag på nytt kjøkken den kvelden. Dagen etter la vi i vei videre mot Nordkapp!

I slutten av juni er vi på vei sørover igjen og kjører innom Icaravan i Tromsø for å plukke opp delene vi har bestilt, svingseterammene viser seg å gjøre fremsetene litt høyere, men ikke verre enn at det går greit. Det tar bare ett par timer å gjøre jobben, og siden vi først var i gang, ordnet vi ferskvannstank m/pumpe og monterte noen USB punkt i bilen. Turen nedover vårt langstrakte land, ute langs kysten og over fjell, med helt ny opplevelse av vår bobil var en fantastisk reise som kan anbefales på det varmeste.

Fra sommeren 2016 og frem til vi solgte bilen høsten 2017, ble den flittig brukt til turer mellom Holmsbu i Hurum og Askøy /Øygarden utenfor Bergen, med overnattinger underveis. Med oss hadde vi tidvis vår klassiske Honda Nighthawk 750 for litt ekstra krydder på reisen 😊 Med god kapasitet på tillatt tilhengervekt og super som mobilt kontor, ble den også brukt i forbindelse med byggingen av minihusene våre i Holmsbu.