2015 Norge rundt 

Vår Norge Rundt tur ble gjennomført på 1 måned - Juni 2015. 

Vi hadde bestemt oss for å se enkelte plasser og steder samt følge visse ruter som vi hadde hørt og lest om. Utover det skulle vi bare være i "flyt". Møte og oppleve de og det som kom vår vei. Vi la opp turen slik at vi kjørte E6 strake vegen til Nordkapp for derfra å tråkle oss sakte sydover.

På vår liste var: å kjøre de "18 Nasjonale Turistvegene", og "Nordsjøveien" se kunstsamlingen i "Skulpturlandskap Nordland", se de 8 stedene i Norge som står på "Unesco's verdensarvliste" samt følge i "Vikingenes fotspor". 

De 18 Nasjonale Turistveger

Fra Nordkapp til Lindesnes kjørte 14 av de 18 fantastiske nasjonale turistveiene.  Nasjonale turistveger omfatter 18 av Norges vakreste veistrekninger. De er spennende, lærerrike og tar periodesvis pusten fra deg. Det er ikke bare naturen som er spektakulær langs disse veiene men også de fantastiske rasteplassene, utsiktspunktene, lande-merkene og attraksjonene designet av arkitekter og kunstnere. Alt bidrar til at dette er en opplevelse fra start til slutt. 

Skulpturlandskap Nordland

Skulpturlandskap Nordland er en internasjonal kunstsamling i hovedsak utviklet i perioden 1992-98 og 2009-2010. Her er 36 kunstverk designet av 36 kunstnere fra 18 land, plassert ute i vakkert og variert landskap i 35 kommuner i Nordland + 1 i Troms. 

"Utgangspunktet for Skulpturlandskap Nordland er tanken om at et kunstverk med sitt nærvær skaper sitt eget sted. Skulpturen synliggjør også sine omgivelser, slik at stedet får en ny dimensjon." står det på hjemmesiden deres. 

Vi stoppet ved alle de kunstverkene som lå langs vår vei og all ros til Nordland som har gjennomført et så omfattende prosjekt 

Nordsjøveien fra Haugesund til Kristiansand

Langs Nordsjøveien finner du mange av de vakreste perlene på Norges sør-vest kyst. En 450km lang reiserute langs havet spekket med attraksjoner og opplevelser. Vi fikk tak i brosjyren Nordsjøveien og fulgte denne hele veien rundt. Vi stoppet og snakket med folk i Sokndal som er den første CITTASLOW ("cities where living is good") kommunen i Norge. I skrivende stund er det totalt 4 "Slow city" kommuner i Norge (Sokndal, Eidskog, Ulvik og Levanger). "Tanken bak Cittaslow er å bremse litt på jaget, skru ned tempoet og prioritere livskvalitet og det gode liv" som det står i brosjyren. 

"I Vikingenes fotspor"

Vi valgte også å ta med oss en reise i "Vikingenes" fotspor. Med stopp ved Løvøy Kapell ved horten, i vikingebyen i Gudvangen, Karmøy og Haugesund, Stiklestad, Borg i Lofoten, mm

Vi håper dette kan være med på å inspirere til å feriere i Norge. Årlig kommer det nye attraksjoner langs det ganske land og vi gleder oss til nye reiser her hjemme i årene som kommer.