OM OSS og vårt selskap ML MODERN LIVING

Sonja Sveum Toen & Dag Robert Gjelsvik

Vi er et norsk par som har gitt slipp på livet slik vi kjente det. Vi har valgt en ny livsstil i fred og balanse med oss selv og alt rundt oss.  

Det hele startet tidlig høsten 2014, da vi brukte mye tid på å planlegge og realisere en stor drøm -en 1 års reise rundt jorden. Vi begynte med en sjekkliste med det som var nødvendig for å gjøre dette mulig. Men da det viste seg at både familie og arbeidsgivere var hjelpsomme og støttende til vår idé så ble resten av organiseringen bare en lek.  

Siden vi hadde besluttet å starte vår tur sent i november samme år, måtte vi planlegge raskt.  I september ble "Shop-stop" innført, bare kjøp av nødvendigheter for turen var tillatt. 

Et stort bilde med verdenskartet ble kjøpt og hengt opp på veggen og alternative reiseruter ble behørig vurdert til vi endte opp med en optimal reise. "Jorden rundt billetter" ble kjøpt av Staralliance via deres «Around the world planner» som anbefales på det sterkeste. 

Vi leide ut vår leilighet, kansellerte unødvendige abonnement og omorganiserte post til familiemedlemmer for 1 år.  Da vi ryddet hjemmet for utleie, la vi merke til hvor lite av de tingene vi hadde som virkelig betydde noe spesielt for oss. Denne tanken ble med oss på reisen…..

Vi googled andre som hadde gjort lignende turer og pakket våre eiendeler for det neste året i 2 x 20 kg sekker. Vi gledet oss noe helt vanvittig til å se verden og møte mennesker fra forskjellige land på vår reise, og endelig den 28 november 2014, sto vi på flyplassen klar til avreise. Vi hadde ingen anelse om at denne turen ville endre oss totalt. 

Det er bl.a. det vi ønsker å dele med dere.  Den innsikten vi har fått fra å se og oppleve hvordan mennesker over hele verden lever sine liv med de ressursene de har tilgjengelig. Det gjorde oss meget klar over at det å ha en masse ting har ingenting å gjøre med lykke, men det faktum at vi tilhører den 10-20% av verdens befolkning som forbruker mellom 80-90% av jordens ressurser er skremmende. Inntrykkene underveis gjorde at vi revurderte våre verdier i livet. Hva som virkelig var viktig for oss og som gir oss meningen i livet sto meget klart for oss etter denne turen.

Nå som vi er hjemme igjen lever vi et enkelt og balanserer liv. Vi nyter vår "nye" livsstil. Vi vet hva vi ønsker i livet og hva vi ønsker å bruke tiden vår på. Vi har innsett hvilke muligheter og hvilken makt det ligger i å være bevisste på alt vi gjør og hva vi bruker pengene våre på. Spørsmålene vi spør oss når vi kjøper noe er "trenger/ønsker vi virkelig dette, og hvor og hvordan er det produsert?". Støtter det vi bruker pengene våre på, våre verdier? Dette har resultert i mindre shopping, lav gjeld og mer fokus på miljø og sameksistens.

Ingenting står stille og behovene våre vil endre seg med tiden, men vi lever våre liv til det fulle ved å være tilstede i dag, her og nå. Det handler om å være bevisst på hva som gjør deg lykkelig, hva som gjør at du vokser, lytte til din indre stemme og tørre å være den sanne deg – til glede for deg selv og andre rundt deg.

ML Modern Living handler om å være bevisste og ta kontroll over eget liv, leve enkelt, selvhjulpent og miljøvennlig i harmoni og balanse med en selv og sine omgivelser. Vi lever i en tid hvor mye kan føles å skje utenfor vår kontroll, og at vi er bare en liten del av et stort system eller mange, men vit at du har kunnskap og makt til å bestemme hva du ønsker å støtte i samfunnet ved hjelp av stemmen din, bruken av din tid og dine penger.  Vi tror på deg! DU gjør en forskjell i denne verden! Du kan gjøre alt du vil, og du har alt som skal til for å få det til å skje! Så, bare gjør endringene for å leve livet ditt til det fulle og lev ut den beste versjonen av deg selv!

NAMASTÉ