PRESS / MEDIA 

January 24, 2019

I Næringslivsavisen for nye Asker har de trukket frem oss som en av de bedriftene som bidrar og jobber for å understøtte FN's 17 bærekraftsmål.

Vi ble målt på bærekraftsmålene og bidrar på 4 av disse. De er:

9   - Innovasjon og infrastruktur

10 - Mindre ulikhet

11 - Bærekraftige byer og samfunn

12 - Ansvarlig forbruk og produksjon

Vi er godt fornøyd med dette men jobber videre for å bidra også på andre måter. 

En stor takk til alle som har omtalt oss på sine nettsteder og sosiale medier.

May 30, 2018

Vi får stadig tilbakemeldinger fra interessenter som har hørt eller lest om oss i forskjellige sosiale medier og nettsider. Det gleder oss veldig at dere omtaler oss så send oss gjerne en melding/link så vi kan få takket dere personlig. 

Drammens Tidende

April 09, 2018

Tirsdag 10. april var Drammens Tidende på besøk for et oppfølgingsintervju ifm mikrohusene våre. Det var veldig hyggelig å se de igjen. Vi fikk 1. side oppslag og hele side 4 og 5 Fredag den 13. april.

"Mikrohuset er livsstil og levebrød". "Sonja og Dag Robert kvittet seg med det meste for å bo smått, men leve stort. – Lykken er å bo i et mikrohus på 35 kvadratmeter, sier de". "Plassen er liten. Hjertet er stort"......

Av Anne-May Tjugum / Foto: Rune Folkestad

Foreningen Holmsbuopplevelser - Film om Holmsbu

March 21, 2018

Holmsbu yrer av liv om sommeren men hvordan er det her på vinteren egentlig? Vi er med i en film av HOLMSBUOPPLEVELSER. Holmsbuopplevelser er en forening som driver reiselivsrelatert næring i Holmsbu og omegn.

"Filmen "Holmsbu - faktisk hele året" er en liten film med glimt fra Holmsbu utenom den ellers så velkjente og sommerlige høysesongen", står det på Holmsbuopplevelser sine hjemmesider. Mer om Holmsbu på www.Holmsbuopplevelser.no.

Budstikka, Glåmdalen, Romerikes blad, Tønsbergs blad, Sarpsborg arbeiderblad, Gjengangeren, Rana blad, Nationen, Framtid i Nord, Avisa Nordland, Demokraten, Grannar

February 21, 2018

"Nå har det lille huset stått på tomten i et års tid. Inne måler boarealet tre meter i bredden og 11,70 cm i lengden. Huset har fått pulttak, en takflate som faller til den ene siden. På det høyeste er det fire meter oppunder taket. Så har de i tillegg en liten bod og to hemser."

Av Kjersti Blehr Lånkan / NTB og foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Eidsvoll Ullensaker Blad

February 17, 2018

"Enebolig til 400.000. Bedre liv med mikrohus. Paret ville ha roligere liv. Ved å tegne smått og bygge selv, har de fått et nytt hus for 400.000 kroner."

Av Kjersti Blehr Lånkan / NTB

Cultura Bank på Facebook

October 24, 2017

"#Culturakundene Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik solgte to boliger, sa opp jobbene sine og bygde miljøvennlig mikrohus til 400.000 kr med lån fra Cultura Bank. #BankingOnValues - Se videoreporatsje fra TV2", Skriver Cultura Bank på sin Facebook side.

Cultura Bank sitt magasin "Pengevirke" nr 3/2017

October 01, 2017

"KOMPAKT, MILJØVENNLIG, PRAKTISK OG RIMELIG I Pengevirke nr. 2/2016 brakte vi et intervju med Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik, som planla å bygge et energieffektivt mikrohus på Holmsbu i Hurum. På det tidspunktet forelå huset kun på tegnebrettet og som mini-modell, men innredning og møblering var allerede uttenkt i minste detalj, med optimal plassutnyttelse og god komfort". "Nå, som huset på 36 kvadratmeter står ferdig, er de strålende fornøyde med resultatet.....".

Av Jannike Østervold, Ass. banksjef i Cultura Bank

TV2 tv-program "God morgen Norge"

September 25, 2017

"BYGDE KLIMAVENNLIG MIKROHUS.  Ektepar solgte to boliger, sa opp jobbene sine og bygde et miljøvennlig mikrohus til 400.000 kroner".

Intervju med TV2's programledere Siri N. Avlesen-Østli og Espen Fiveland

Bærums Budstikke

August 04, 2018

"De tok en titt i speilet og skjønte at for å være med på å gjøre verden til et bedre sted, så måtte de starte med seg selv"."– Vi innså at vår vestlige livsførsel går på bekostning av mennesker andre steder i verden. Derfor ønsket vi å finne en måte å bo på som var grensesnittet mellom lite karbonfotavtrykk, pris og livskvalitet, sier Dag Robert. Resultatet ble et 36 kvadratmeters hus til 400.000 kroner."

Av Stine Vorren, freelance journalist for Budstikka.

Budstikka's boligmagasin "Botrend"

June 28, 2017

"Sa opp jobben, solgte alt og reiste jorden rundt. Da de kom hjem bygde de mikrohus ved vannet". 

"Foran en fjellskrent og bak en sildrende bekk ligger det knøttlille, hvitmalte trehuset i Holmsbu i Hurum.Verandadørene står på vidt gap, som for å ønske solen velkommen inn....."

Av Bettine Nicotra, journalist i Botrend, boligmagasinet til Budstikka. 

Drammens Tidende

June 08, 2017

"Solgte alt – bygde hus på 35 kvm. Hvor mange ting og hvor stor plass trengs egentlig for å leve det gode liv? Svaret fant Sonja og Dag Robert på en reise."

"Foran sitt nybygde hjem i Holmsbu sitter Sonja Sveum Toen (52) og Dag Robert Gjelsvik (50) og smiler mot sola. Med en sildrende bekk og en hærskare av kvitrende fugler som nærmeste nabo, har de funnet sitt jordiske paradis....."

Av Anne-May Tjugum, journalist i Drammens Tidende. 

Adresseavisen

May 17, 2017

​"Lite hus og lettere liv. Du kan faktisk bygge hus i Norge for under 500.000 kroner"

"Bygde mikrohus for 400.000 kroner: – Vi ville ha det roligere".

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschhäuser i NTB

Fædrelandsvennen

May 17, 2017

​"Bygde mikrohus for 400.000 kroner: – Vi ville ha det roligere"

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschäuser for NTB

Sunnmørsposten

May 17, 2017

"Bygde mikrohus for 400.000 kroner: – Vi ville ha det roligere".

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschäuser i NTB

Stavanger Aftenblad

May 17, 2017

"I 2014 tok Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik et oppgjør med livene de levde.

– Vi levde relativt vanlige, stressede liv, med fulle jobber, hus, biler og lån. Vi ville ha det litt roligere, forteller Gjelsvik. De var sugne på å se verden og hvordan folk levde andre steder. Med hver sin 20 kilos sekk dro de ut med en fleksibel flybillett som varte i ett år. På en øy utenfor Vietnam, der det knapt fantes en eneste butikk, slo det dem:

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschhäuser i NTB.

Blogger @boligoghjem

May 17, 2017

@boligoghjem "Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik bor i et såkalt mikrohus, som har kostet dem 400.000 kroner (uten tomt). Les om dem og temaet mikrohus i dagens @aftenposten, eller sjekk URL for digitalversjon av saken 🎉 #løpogkjøp #papiravis #boligoghjem #boligbilag#aftenposten", 

Bergens Tidende

May 17, 2017

"Bygde mikrohus for 400.000 kroner: – Vi ville ha det roligere".

"FORNØYD: Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik er svært fornøyd med livsendringene og sitt nye, lille hus.

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschhäuser i NTB

Aftenposten

May 15, 2017

"Lite hus og lettere liv. Du kan faktisk bygge hus i Norge for under 500.000 kroner"

"Bygde mikrohus for 400.000 kroner: – Vi ville ha det roligere".

Av Kjersti Blehr Lånkan og Synne Hellum Marschhäuser i NTB

Cultura Bank sitt magasin "Pengevirke" nr 2/2016

May 30, 2016

"DRØMMEHUS PÅ 35KVM. En reise jorden rundt med alle eiendeler i en ryggsekk ga inspirasjon til å ‘resize’ tilværelsen. Nå skal Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik bygge drømmehuset de har planlagt i detalj. Cultura Bank har gitt lånetilsagn og byggesøknad er levert. Erfaringene fra prosjektet skal bli til en bok"

"Huset skal bygges i Holmsbu på Hurumlandet, og både Sonja og Dag Robert er veldig fornøyde med responsen fra kommunen....."

Av Jannike Østervold, Ass. banksjef i Cultura Bank

Hurumlandet 2017

May 14, 2017

"BOR SMART PÅ 36 KVADRAT. Mikrohus er en av fremtidens måter å bo på. Det tror i hvert fall Sonja Sveum Toen og Dag Robert Gjelsvik. Bærumsparet flyttet nylig inn i nytt hus på 36 kvadratmeter i idylliske Holmsbu"

"Den største ressursen vi har er tiden, og det handler om å være bevisst på hva vi bruker den på. Man trenger ikke mye plass for å ha et godt liv. Vi har valgt å gi slipp på livet slik vi kjente det og forfølge en ny livsstil som gir overskudd og tid til det som er viktig i livet for oss....."

Av Elena Solberg, Kommunikasjonssjef i Hurum Kommune.

Please reload