En reise jorden rundt gjør noe med deg!

June 2, 2016

 

Da vi startet på vår jorden rundt reise i slutten av november 2014, tok vi utgangspunkt i en drøm. En drøm om å se verden, fryde seg over å besøke ulike land i et tempo som skulle få vokse seg frem underveis. Vi hadde også tenkt en god stund på at konsumet vårt hadde vært for høyt. . Erkjennelsen om at vi tilhørte den ca 20% av verdens befolkning som forbruker mer enn 80% av jordens ressurser var tøff å svelge. Vårt delansvar i en bærekraftig utvikling ble stadig tydeligere. Det var på tide med endringer.

Tanken om å reise ut i verden og besøke land og steder for å gjøre erfaringer knyttet til livskvalitet (økonomi, levekår, oppvekst, arbeid, familiekonstellasjoner mm.) ble levende og førte oss fra tanke til handling. 

Ett år er lang tid. Listen over steder vi har besøkt er lang, minner etter sterke menneskemøter er mange.

Da vi reiste, visste vi at vi kom til å møte mennesker i nød, i ytterste fattigdom. Vi visste også at vi kom til å møte mennesker som levde gode, glade liv. Det vi ikke var helt forberedt på var hvor anderledes opplevelsen av konsumvaner og forbruk mellom oss i vestlige land, kanskje spesielt Norge, og resten av verden kom til uttrykk. Dette vil vi komme tilbake til i flere omganger.

Det som er sikkert er at vi bor i et land med store muligheter og mange valg. Og etter å ha saumfart oss selv og livet vårt gjennom opplevelser og innsikter på reisen, ble det gjennomgående forandringer. Vi har gjenfunnet, og valgt å følge, den indre stemmen og lever nå med mindre gjeld, mer tid og med fokus på en grønnere tilværelse. Vi har latt veien bli livet.

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 5, 2018

April 23, 2018

Please reload