Om å "Resize" livet

June 4, 2016

 

Da vi skulle reise avgårde på vår jorden-rundt tur ble det mye nedpakking av eiendeler siden boligen skulle leies ut. Allerede da så vi at vi var i besittelse av alt for mange "ting". Så noe ble gitt bort, noe kastet, noe gikk til gjenbruk , men mesteparten lagret. Begge bilene ble solgt, abonnement for tv, mobiler, bredbånd sagt opp, og det virket helt greit det hele.

 

Men vi kom tilbake med en helt ny klarhet i hva vi ville ta med videre i tilværelsen og hva som skulle bort. Vi valgte å flytte direkte inn igjen i boligen med kun de møbler og husholdningsartikler som hadde vært der under utleie. Deretter tok vi kun en og en flytteeske inn og gjennomgikk innholdet. På denne måten kunne vi ha full kontroll på tingene, og ikke motsatt. Det som ikke skulle få bli med videre, alt fra møbler til vesker og klær, ble solgt eller gitt bort. Dette førte til en reduksjon på nærmere 80% av utgangspunktet før reisen. 

Ca 9 mnd i to 20 kg sekker og nær 3 mnd i en liten bobil hadde satt sine spor, og det hele ble en inspirerende og artig tid. Siden vi også allerede hadde planlagt mikrohuset vårt i størrelse, visste vi hva som kunne bli med av møbler etc .

 

Dag Robert er fra vestlandet, og boligen hans der ble solgt. Siden vi ønsker å tilbringe tid med familien kjøpte vi en tomt i Øygarden for å sette et opp et fremtidig mikrohus. På tomten var det en eldre nedslitt hytte på 30 m2, og den har vi tatt i bruk som bolig og oppgraderer fortløpende til et mikrohus.

Sonja er fra østlandet og hennes bolig ble solgt til fordel for tomt vi har kjøpt i Holmsbu, der vi skal føre opp vårt første mikrohus. 

 

Vi har beholdt den lille VW Westfalia bobilen vår da vi liker å reise, og på slep har vi en klassisk Honda som fikk være med videre. Innkjøp av en eldre rimelig bruktbil til bruk på det stedet bobilen ikke står på gjør at vi "gjenbruker" en gammel bil og kan dermed ta tog mellom Oslo og Bergen som er et mer miljøvennlig og rimelig alternativ. 

 

Alt i alt har avgjørelsen om å resize livene våre gitt en reduksjon i gjeld på hele 75%. 

 

Mikrohusene vil bli leid ut til nyfikne som vurderer å gjøre det samme som oss og som gjerne vil bli kjent med denne måten å bo på, samtidig som det gir oss en biinntekt.

 

Når det gjelder vårt personlige forbruk, så har det endret seg på flere områder, og har gitt en foreløpig reduksjon på ca 35%.......

 

Turen vår har gitt oss en enorm inspirasjon og erfaring som sammen med nevnte valg gir oss en frihet til å velge anderledes hva gjelder jobb, fritid og fokusområder i livet. 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 5, 2018

April 23, 2018