Bygging av mikrohus i Holmsbu; Uke 32-33 - Reisverk, veggplater og taksperrer

August 18, 2016

 

Vi er nå godt i gang med byggingen av mikrohuset i Holmsbu. De siste 10 dagene har gått med til å ferdigstille reisverket, sette på veggplater samt lage og sette opp taksperrene med vindduk.

Det går i ett og det er utrolig gøy!

 

DAG 15-18:

Vi starter uken med å ferdigstille reisverket. Utrolig god følelse å få dette oppført. 

Det blir litt kapp, og noe av det benytter vi til å bygge 1 bord og 2 benker. Godt, solid og hjemmelaget ;-)

Vater er blitt vårt favorittverktøy, og gir oss umiddelbar tilbakemelding på hvordan vi ligger an!!! (En glad Sonja ved stender).

DAG 19-20:

Vi starter med å lage en mal for sperrene, og siden vi skal lage disse selv, så er det viktig å bruke tid på å få de riktige målene for tilpassning til rammen foran og bak. Etter å ha testet over hele lengden, går vi i gang med å lage de 22 sperrene som skal utgjøre takkonstruksjonen. Imens driver entreprenøren vår, Per Kristian, å sørger for at vi får vann og strøm til huset, samtidig som han planerer ut øvre del av tomten med overskuddsmassene. Vi er virkelig fornøyd med arbeidet.

DAG 20-25:

Så er det 5 dager med mange løft og mye skruing; asfaltplater på alle vegger, på det meste 5 meter høyt, 22 sperr med vinkelbeslag og stormanker samt legging av vindduk. 

Nå kommer også Limtredrageren som vår hyggelige nabo så fint heiste på plass,

Til slutt ble det "tett" hus. 

 

Vi storkoser oss med oppføring av eget hus og sender samtidig en stor takk til kjære bror Jan som har lånt oss sommerhuset sitt i Svelvik så vi har et sted å bo mens vi bygger.  

 

Det er også koselig at folk i området kommer innom byggetomten. Noen ønsker et lignende hus og andre tror vi bygger f.eks. en trafostasjon.

Herlig entusiasme.

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 5, 2018