Bygging av mikrohus i Holmsbu; Uke 40-41 - Fasadekledning & Tak

October 17, 2016

 

Vi er nå tilbake fra ferie med stor glede og lengsel etter å fortsette byggingen av huset. Vi har brukt mye tid i ferien til å gå gjennom endelig planutforming og har endret noe. Det vil ikke få noe konsekvenser for byggesaken men det vil gi en større bokvalitet for oss. 

Vi har også sett mye på fargekart og vurdert nøye interiøret som skal inn. En god feng shui gjennomgang av hus og tomt er også gjort så nå er vi klare for å ferdigstille huset. 

 

Dag 26-30:

Nå er det fokus på fasader/kledning og tak. Vi har valgt vanlig liggende trepanel på vegger og rupanel med shingel på tak. Vi hadde fått kledningen levert på tomt for en stund tilbake så det var bare å gå igang med jobben.

Før vi setter igang legger vi isolering på grunn samt legger singel og sand på området. Vi starter så med å legge kledning på forsiden av huset for enklere å se hvor vi må starte med taket. 

Jeg har høydeskrekk og tok meg i å skulle være med på å legge taket, men vi satte selvfølgelig opp stillas og da forsvant også frykten. Vi har et godt samarbeid med både Maxbo og Montér (lokalt) så vi får snarlig tak til tomt. Det tar ca 1 dag å legge rupanelet....

.....og 1 dag å legge shingel tak. Så var det kledning på sideveggene....

DAG 31-35:

...... og bakveggen. Her må vi også sette opp stillas. Øverste delen av bakveggen blir beiset og tak-beslag monteres. (Den lokale blikkenslageren (Tofte blikk) kom og tok mål på formiddagen og leverte beslagene på ettermiddagen. Imponerende). Under beslag monteres fugleband og insektsnett.

Det har vært 2 aktive uker men vi syntes vi har kommet langt. Vi har også tatt oss tid til å nyte ettermiddagene og den blå timen.

 Neste uke kan vi faktisk begynne inne :-)

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg