Bygging av mikrohus i Holmsbu; Uke 1-2

January 19, 2017

 

Vi er nå tilbake med stor giv for virkelig å ferdigstille huset.

 

DAG 50-55:

Vi ferdigstiller all plastring og tapeing (fuktsperring) av huset før trykktest av bolig skal skje torsdag 5. januar. Vi må si at det blir VELDIG tett etterhvert men er klare til torsdag morgen. Spenningen er stor når testen pågår og tiden trekker ut. Vi står utenfor å venter på tilbakemelding og Jan som utfører testen sier at huset er tett. Det er kun en liten utfordring med dataprogrammet. Det er ikke vanlig å trykkteste så små boliger..... :-) Uansett, vi kom i mål og fikk en score på 1,63. Det vil si godt innenfor kravene i TEK 10.

 

DAG 56-61:

Godt fornøyde etter trykktesten jobber vi videre med det elektriske før Hurum Energi kommer på mandag 9. januar for å sette på strømmen til eiendommen. 

Nå skal sikringsskap settes opp både inne og ute. Vi finner det litt merkelig at det må opp sikringsskap ute nå som alt leses av digitalt ... men skap er innkjøpt både for utebruk og innebruk så her er det bare å montere i vei. Strøm påkobles og gleden er stor. 

Vegger krysslektes og vi legger inn det elektriske og røropplegg i veggen samt 5cm med glava.

 

Vegger i bod settes opp og boden tar form. Rørleggeren kommer å legger opp rør for bad og kjøkken. Helios desentrale ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning ferdigmonteres. Trenger 2 stk i mikrohuset vårt som kjører motsyklisk, dvs når den ene trekker luft inn blåser den andre ut for deretter å veksle. Varmen gjenvinnes i innebygde kjeramiske elementer.

Så går turen til Ikea for å kjøpe kjøkkenet. Vi hadde vært en tur på Ikea i Bergen før jul og valgt ut det vi ønsket oss men det gjenstod noen detaljer. Vi får strålende service av Anne Guri og storfornøyd henter vi mesteparten av kjøkkenet. Fronter leveres mandag 23. januar og benkeplate kommer 8. februar.

 

Vi tar litt fri innimellom for å ta inn nabolaget og har merket oss at på Klokkarstua har det startet opp en ny landhandel, Klokkeren Landhandel. Her selges lokale produkter, gaver, helsekost, og økologiske matvarer.....og nybakt brød og bakevarer. HERLIG :-)

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 5, 2018