Vårt "nye" rullende "mikrohus"...

May 21, 2019

 

 En tur på veien for å møte andre som har valgt nye livsstiler, gjort tilsvarende prosjekt samt kommuner som bidrar til alternative boformer mm. er noe av det vi ønsker å bruke tiden vår på fremover.

 

Vi har planlagt dette en stund og til en slik tur trengte vi et «mikrohus» på hjul. Vi vurderte Airstream’s og Sprinter van konverteringer samt nyere bobilmodeller. Så, ultimo 2018 fant vi en bobil vi hverken hadde sett eller hørt om tidligere. Det viste seg å være en Holdsworth Valentine Special bygget på et VW chassis, importert til Norge av Kroken Caravan AS i 1994. Vi tok kontakt med Kroken Caravan som sendte oss bilder fra sin forsendelse på 13 stk. i 1994 og trolig er vårt "mikrohus" en av de som er på bildene nedenfor.

 

 Bildene av bobilen på Finn-annonsen viste at den så hel og relativt fin ut utvendig, men innvendig hadde eieren fjernet ALT i bodelen med unntak av en L-sofa og baderomsmodulen med wc og dusj. I stedet hadde han bygget noe veldig enkelt og provisorisk.

 

 Siden dette var en VW (vår forrige camper var en 2002 VW Westfalia California, og før det en 1970 VW Deluxe tintop camper) - og vi likte tanken på å bygge om en bobil til å bli vårt nye mikrohjem, tok vi turen over fjellet til Askøy utenfor Bergen og tok bobilen nærmere i øyensyn. Det viste seg at bobilen var i bra stand teknisk og angående rust på chassis, men på campingmodulen var det litt å ta tak i, særlig nedre del og noen gamle reparasjoner. Innvendig var den slik den så ut på bildene, men vi ble nå klar over omfanget med å skulle bygge den opp igjen. Noe mer enn først antatt. Alt av vann og varme var fjernet av uviss grunn, det samme med alt det elektriske, kun styringspanelet lå igjen sammenkrøllet på en hylle.

Men, en euforisk entusiasme var i ferd med å bre seg innover oss, og etter en hyggelig prat med eieren om pris, var vi plutselig bobilens nye eiere.

Bobilen har vært i vinteropplag hos verdens beste onkel på Askøy og ble hentet hjem til Holmsbu i mars i år.

Vi har brukt noe tid på planleggingen av behovene våre i det nye «mikrohuset» og er nå godt i gang med å bygge om denne. Mer om dette kommer. 

 

                                                Turen starter 1.juli,mot sørlandet!  

 

 

 

 

 

Please reload

Utvalgt innlegg

Vi er på TV - TV2 "God Morgen Norge"

September 26, 2017

1/1
Please reload

Siste innlegg

November 5, 2018